Cuci Ofis

RM 0.40/psf
 • Mesin industri profesional kuasa tinggi cepat kering
 • Sistem ″hot water extraction″ atau steam cleaning menanggalkan dan ekstrak kotoran, debu, basmi kuman, bakteria, fungus dan bau
 • Bahn cucian beralkali dan halal, tidak memudarkan warna dan kedut
 • Proses cucian 6 langkah profesional
 • Servis yang pantas dan berkualiti tinggi
 • Tiada harga tersembunyi
 • Bahan cucian yang selamat pada fiber karpet dan kulit manusia
 • Untuk unit ofis yang kosong atau unit selepas renovation, harga berlainan. Sila dapatkan harga dari kami.

Cuci Karet Rumah (Free pickup & delivery/ On-site cleaning)

RM 1.50/sf
 • Cucian di pusat kami. Free pickup & delivery.
 • Cucian on-site tempat anda pun boleh
 • Servis pantas dan penghataran dalam 7-10 hari
 • Cucian professional teknologi ″hot water extraction″ atau dikenali steam cleaning dan rotary brushing
 • Bahan cucian beralkali dan halal, tidak memduarkan warna atau kedut

Pakar Cuci Karpet Di Kawasan Kuala Lumpur & Selangor

Kleen Asia Services (No. ROC 002265746-W) yang berpusat di Puchong, Selangor menyediakan perkhidmatan profesional cuci karpet pejabat, permaidani rumah meliputi kawasan Kuala Lumpur & Selangor.

Kami di Kleen Asia memahami bahawa anda memerlukan lebih dari sekadar membersihkan karpet kerana ia bukan hanya memanjangkan hayat karpet anda, tetapi juga untuk memiliki persekitaran kerja yang lebih sihat di pejabat atau persekitaran tempat tinggal anda. Pembersihan karpet kami menawarkan perlindungan premium yang membantu memanjangkan hayat karpet anda, menghilangkan bau dan memperbaiki keadaan permaidani, meningkatkan kualiti dan kebersihan udara, membasmi kuman & bakteria dan banyak lagi untuk memberi manfaat kepada perniagaan atau kediaman anda.

Kenapa Kleen Asia Services?
Pembersihan Karpet Cucian Stim (Steam Cleaning). Sebilangan besar pengeluar permaidani mengesyorkan agar produk mereka dibersihkan dengan air panas. Serat semula jadi dibersihkan dengan pengekstrakan air panas untuk mencegah penyusutan, seperti pelapis.

Masa Kering Pantas
Pembersihan karpet cucian stim mengurangkan penggunaan air dan sisa sisa-sisa yang berlebihan. Dengan sistem vakum yang kuat, 99% air disedut serta-merta ke dalam mesin kami sehingga sedikit lembap. Masa pengeringan memerlukan masa kurang dari 2-3 jam (bergantung pada persekitaran dan ukuran kawasan). Dengan sistem ini, pembersihan permaidani dapat dilakukan tanpa mengganggu waktu operasi perniagaan anda.

Bahan Kimia Pembersih Permaidani Mesra Alam
Bahan kimia kami selamat untuk permaidani, disyorkan oleh pengeluar permaidani, tidak berbahaya dan mesra alam, berkesan untuk menghilangkan noda dan membersihkan karpet untuk menghilangkan alergen dan membunuh pertumbuhan bakteria.

Sanitasi Permaidani
Penyelesaian pembersih permaidani kami juga mempunyai disinfektan untuk membunuh kuman dan bakteria, memberikan anda satu penyelesaian hebat untuk membantu menjaga kebersihan dan kebersihan pejabat anda!

Pewangi Karpet
Pewangi karpet kekuatan profesional kami meneutralkan bau dengan menghilangkannya pada sumbernya. Ejen enkapsulasi yang kuat bekerja keras untuk menghilangkan bau serta-merta. Anda mendapat aroma segar dan bersih yang boleh anda percayai.

FAQ

Kaedah yang kami gunakan untuk membersihkan adalah pengekstrakan air panas, biasanya disebut sebagai cucian stim or steam cleaning. Kami menggunakan larutan kimia pembersih karpet yang disarankan yang disembur pada serat karpet. Kemudian, dengan menggunakan mesin, ia menghasilkan vakuum yang kuat dan mengekstrak kotoran, kuman dan larutan pembersih dengan air kelembapan.

Pembersihan pengekstrakan stim adalah kaedah yang paling banyak digunakan dan disyorkan untuk pembersihan yang berkesan untuk memperbaiki keadaan permaidani atau karpet. Ia disyorkan oleh kebanyakan pengeluar permaidani dan Institute of Inspection, Cleaning and Restoration Certification (IICRC) (US), untuk menjaga permaidani yang lebih bersih dan persekitaran yang lebih sihat untuk komersial dan kediaman.

Ya, anda mesti memohon izin kerja terlebih dahulu dari penyelenggaraan bangunan.

Kami mengesyorkan pelanggan kami setahun sekali adalah amalan terbaik untuk kebersihan dan jangka hayat pelaburan anda yang lebih lama. Kos pembersihan adalah minimum apabila anda mempertimbangkan kos penggantian.

Ya, kami mengesyorkan perwakilan berada di lokasi semasa proses pembersihan. Selepas selesai dan sewaktu meninggalkan tempat kerja, kami akan meneliti dengan pelanggan dan memastikan mereka berpuas hati dengan servis kami.

Masa pengeringan karpet atau permaidani rata-rata 1-2 jam untuk 1,000 sft, bergantung pada ukuran kawasan dan keadaan permaidani (jika kes banjir mungkin memerlukan sedikit lebih lama). Kami sangat mengesyorkan untuk melakukan pembersihan permaidani atau karpet pejabat dengan penghawa dingin dihidupkan selama dan sesudah selama 1-2 jam. Proses pembersihan karpet kami mengeluarkan 95% kelembapan, dan akan cepat kering dengan adanya penghawa dingin.

Kami menjamin perkhidmatan pembersihan permaidani kami untuk mengeluarkan kotoran dari karpet anda 100%. Tetapi sesetengah kesan kotoran adalah kerosakan kekal pada serat fiber yang menyebabkan perubahan warna atau “reput” (damaged tone fabric) dan kita tidak dapat mengeluarkan contohnya seperti kotoran yang lama yang menyebabkan perubahan warna, watermark lama, kencing haiwan peliharaan, pewarna, pewarna makanan, kopi lama, kesan tumpah makanan, tanda minyak dan cat.

Bahan kimia kami berkualiti tinggi, berasaskan air dan tidak berbahaya, selamat di semua jenis permaidani atau karpet pejabat. Proses pembersihan kami mengekstrak sisa-sisa kimia dan air dengan sepenuhnya dari permaidani atau karpet.

Ini adalah tanggapan yang salah, menggunakan lebih banyak bahan kimia atau gosokan kuat pada kotoran malangnya boleh menyebabkan lebih banyak kerosakan pada serat karpet. Juruteknik pembersih kami dilatih untuk merawat semua jenis kotoran dengan pengendalian mesin yang betul dan penggunaan kimia yang selamat di permaidani atau karpet.

Kebiasaannya keadaan karpet di unit pejabat kosong atau unit yang tidak dihuni untuk masa yang lama mengumpul lebih banyak habuk atau kotoran. Apabila permaidani tidak dijaga setiap bulan sama ada pembersih vakum atau umum, debu atau kotoran dengan cepat menetap jauh ke karpet, ia tidak dapat dilihat dengan mata kasar. Oleh itu, kami mengesyorkan pelanggan untuk memberitahu kami terlebih dahulu sekiranya anda berpindah ke pejabat yang tidak berpenghuni. Perkhidmatan pembersihan karpet ini berbeza dengan perkhidmatan pembersihan karpet secara umum.

Cuci karpet, cuci permaidani, pick-up & delivery rug carpet cleaning near Petaling Jaya, Sunway, Klang Valley, Shah Alam, Port Klang, Klang, Bukit Jelutong, Subang Jaya, Denai Alam, Bandar Baru Sentul, Kuala Lumpur, Bukit Tunku, Dang Wangi, Jalan Duta, Pudu, Ampang, Setiawangsa, Taman U-Thant, KLCC, Sentul, Jalan Ipoh, Shamelin Perkasa, Bandar Tun Razak, Jalan Cochrane, Medan Tuanku, Wangsa Maju, Kampung Haji Abdullah Hukum, Setapak, Sungai Besi, Bukit Bintang, Taman P. Ramlee, Kampung Kasipillay, Titiwangsa, Kampung Datuk Keramat, Desa Park City, Taman Wahyu, Bukit Petaling, Bukit Nanas, Chow Kit, Semarak, Bukit Tunku, cuci karpet rumah dan pejabat Lembah Pantai, Brickfields, Bangsar South, Bangsar, Kerinchi, Taman OUG, Mid Valley City, Happy Garden OUG, Sri Petaling, Pantai Dalam, Seputeh, Taman Desa, Salak South, Bukit Jalil, Desa Petaling, carpet cleaning near Batu Caves,  Gombak, Taman Melati, Taman Melawati, Jinjang, Bandar Baru Selayang, Kepong, Bandar Menjalara, Bandar Mahkota Cheras, Maluri, Taman Bukit Maluri, Hulu Langat, Valencia Sungai Buloh Sungai Buloh, Segambut, pakar cuci karpet UEP Subang Jaya, Puchong, Putra Heights, Seri Petaling, Kinrara, Puchong Kinrara, Serdang, Bangi, Bandar Saujana Putra, Putrajaya, Cyberjaya, servis cuci karpet near Taman Megah, Taman Mayang, Kelana Jaya, Klang Lama, Kota Damansara, Bandar Utama, Damansara Utama, SS2, Taman Tun Dr Ismail, Damansara, Bandar Sri Damansara, Mont Kiara, Sri Hartamas, Bukit Damansara, Bukit Kiara, Damansara Jaya, servis cuci karpet near Rawang, Bukit Beruntung, Bandar Sg Long, Pandan Indah, Sg. Besi, Phileo Damansara, Damansara Jaya